Nekako sem zasledil na spletu plesno šolo La bolita. Pozanimal sem se malo o njej in se vpisal.

Lani sem hodil približno 2 meseca. Več pa žal nisem mogel zaradi obveznosti. Ta čas pa je bilo zabavno. Spoznal sem par novih obrazov. Všeč mi je bilo to pri plesni šoli, da nisem potreboval že prej plesalke.
Poiskali so mi jo oni. Predno sem zapustil plesno šolo je tako naneslo, da sem šel v Novigrad. Z namenom sprostitve in plesat. S plesno šolo.
Ta šola nima plesnih vaj samo v Kopru oz. na obali, ima pa še v Ljubljani, in menda še v Celju.
V Novigrad smo šli maja za par dni. Imel sem se lepo. Samo pogled izven sobe lahko sami delno ocenite kako je bilo.

…..hotel v Novigradu
….hotel v Novigradu ponoči

Bil sem sam v sobi. Res škoda, da ni bilo malo bolj toplo, da bi se še kopal. Imel sem vse, lep pogled na vhod v hotel, lepo sobo, klimo, Tv. Ni da ni. 😉
Pridobil pa sem tudi dve prijateljici. Časa sem imel, zato smo navezali stik, z njima sem se ujel. Gospe sta starejši od mene. Všeč pri njiju mi je, da se lahko pogovarjam o vsem. Ker sta starejši od mene imata tudi več življenskih izkušenj, zato tudi večkrat po prvem dopustu smo se kontaktirali, in tako še več navezali stik, čeprav sta z drugega konca Slovenije.

Nedavno nazaj sem dobil ponudbo, če bi šel v Rogaško Slatino, v novembru. Prvo sem seveda kontaktiral prijateljici, ki sem ju spoznal v Novigradu, ki tudi hodita na plesne vaje. Rekli sta, da gresta, pa sem se odločil in šel tudi sam. Malo me je skrbelo kako bo s plesnimi koraki. Oni plešejo 1x tedensko, jaz pa nisem nič odkar sem zapustil plesne vaje. Je kr šlo, konec koncev pa smo šli gor z namenom, da se bomo učili plesati.
Prvič, ko sem šel v Novigrad s plesno šolo sem po pogovorih slišal kaj kdo dela, s čim se preživlja, kaj jim je kruh. Bil sem samo tiho, in mislil pa kam sem jaz prišel. Skoraj vsi z najmanjšo šolo kar imajo je visoka šola. Kaj se bom jaz v bodoče, če grem z njimi ven pogovarjal. Ravno nasprotno. Ljudje, ki gredo tako ven kot je dopust s plesno šolo so tako preprosti ljudje, da sem samo vstal pa gledal. Ja bo vedno več držalo, da služba je služba, družba pa družba. Taki ljudje se hočejo sprostit. In to jim tudi uspeva.
Skratka, ni omembe vredno kaj ljudje počnejo. Prišli smo se sprostit in pozabit na vsakdanje probleme. Všeč pa mi je tudi to, da si lahko omenimo svoje probleme dobesedno, saj vem da ne poznajo mojih ljudi, ki me vsakodnevno spremljajo, zato še lažje vprašam za kakšen nasvet.
Preidimo nazaj na ples.
Kot sem omenil sem se odločil in šel tudi v Rogaško slatino. Cilj sem imel se imet lepo, ter če bi možno postavit par vprašanj učitelju plesnih vaj La Bolita za moj blog. Pa mi je uspelo. Kaj sem ga vprašal, in kaj mi je odgovoril, pa sledi spodaj v nadaljevanju.

Pozdravljen Aleš.
Trenutno smo tukaj v Rogaški Slatini. A večkrat prideš sem s svojo plesno šolo?

S plesno šolo La Bolita pridemo v Rogaško Slatino dvakrat letno, konec Novembra ter konec Januarja.
V Rogaški imajo prekrasne plesne dvorane , zato se tukaj plesalci počutijo prekrasno.

Veš, da sem bil operiran na srcu. Mi lahko daš svoje mnenje; a lahko plešem?

Vem. Mislim, da človek ne sme postavljati samemu sebi ovir. Kot sam vidiš ti gre odlično, pa še opazil sem da pridno kolesariš.ČESTITAM!

Kakšne plese učiš? Učiš sam, ali ti kdo pomaga?

Učim Latinsko ameriške plese;Čačača. Samba, Rumba, Jive…
Standardne plese; Angleški valček, Tango, Dunajski valček,Slowfox
Salso in Bachato.
Obstaja plesni Team La Bolita, ki izvaja vse vrste plesnih tečajev po Sloveniji, saj nas lahko najdete ;
Maribor,
Celje,
Ljubljana
Novo mesto
Koper
Izola

Kakšen ples je najlažji in kateri najtežji, oz. najbolj fizično obremenjujoč?

Fizično naporen ples,Čačača ker je zelo dinamičen in tehnično zahteven,Jive eden lažjih plesov je pa drugače super za kardiološko pripravo človeka.
Vidiš Janko zate.
Puls se pri tekmovalcih dvigne tudi čez 200 udarcev na minuto.Ni malo ne.

Baje, da si tudi tekmoval v plesu. Je res? Kaj si osvojil in kje?

Ja sem tekmoval cca.12 let . Tekmoval sem za Slovenijo ,kjer sem bil tudi vice prvak,potem sem plesal tudi za Švico, kjer sem bil državni prvak.
Tekmoval sem na 5 svetovnih in 5 evropskih prvenstvih, kjer sem zastopal barve Slovenije in Švice Sem dobitnik POVODNEGA moža, ki se ga v Sloveniji podeljuje kod nagrada za delo in dosežke v umetnosti in kulturi.

Super hvala za klepet in želim ti še veliko uspeha v naprej.

Hvala vsem in upam da se vidimo na mojih plesnih tečajih.

Rad bi vam v par stavkih opisal v sliki in mojih občutkih hotel z okolico v katerem sem bil nastaljen.
Bil sem v Grand hotel Rogaška s štirimi zvezdicami. V Zdraviliškem trgu. Nisem prav preštel ,ampak v njegovi okolici je najmanj še približno 10 drugih hotelov. Vključeno v ceno sem imel neomejen dostop do notranjega bazena ter savn. Če bi si želel bi lahko prišel kar v kopalnem plašču. Kar to zame predstavlja velik plus, veliko prednost. Ker je vse pod isto streho. Naj pa omenim, da sem se predno šel kopat v bazen še enkrat pozanimat ali se lahko sploh kopam. Seveda sem poklical po telefonu prej, če lahko. So mi potrdili. Na licu mesta pa sem videl, da bazen ima 31 stopinj celzija. Receptorko sem prijazno prosil, če lahko grem notri v prostor, da dobim občutek. Sem šel, vendar res ni bilo zame.

Ker so si na ta način pridobili minus, ker se nisem mogel kopat, so si pa pridobili velik plus z pogledom iz sobe na velik čudovit park.
Sprehajanja imaš koliko želiš. Tako v hotelu, kot zunaj po parku in okolici.

…pogled iz sobe na zdraviliški park, ki je podobo začel dobivati že pred več kot dvema stoletjema

V ceno je bil vštet tudi fitnes. Ampak nisem ga uporabljal. V isti stavbi naprej imajo tudi kazino, mizo za biljard, ter rogaško fontano.
Ja, za ogled fontane ni plačljivega vstopa. Je pa trik, da moraš plačati 3 evre za kozarec, tudi če imaš s seboj svoj kozarec ali plastenko.

…”recepcija” fontane
….notranjost fontane

Plesali smo v kristalni dvorani, kar meni osebno daja sam prostor občutek prijetne toplote. Je pa ful velika!

….kristalna dvorana v kateri smo plesali

Zunanjost hotela je lepo urejena.

….pogled hotela iz drugega kota

Motilo pa me je, da pred hotelom je bilo miz za sedenje le za vzorec. Lahko bi bila kakšna miza s stolicami več.

…prijeten občutek pri recepciji
…tudi hodniki dajajo občutek topline

Z velikim veseljem lahko povem tudi to, da sem prvič poskušal igrati na klavir.

……brez besed 🙂

Vseeno lahko omenim, da glede na to, da se nisem počutil za se kopat imel lepo. Za to je pa tudi v veliki meri poskrbela plesna šola Aleša Viščka z imenom La Bolita. Hvala! Seveda pa si vsak sam kreira svoj čas. Tako na dopustu kot doma 🙂