COVID-19

Večer, ležim na kavču, z glasbo, ki me sprošča, in premišljujem.

Smo v času, ko so dogajanja od vsakdanjega življenja čisto drugačna, zelo neobičajna. Obdani smo z smrtonosnim virusom z imenom Covid-19.

Z virusom, ki nam je povsem neznana uganka, z virusom, ki je zajel cel svet. Cel svet je v drugačni podobi. V podobi, ki miruje , stagnira. Skoraj vse proizvodnje so ustavljene, krivulja v gospodarstvu je močno upadla,..

Ja, razglašena je epidemija.

Zdaj ne vem kaj je hujša oblika; vojna med narodi, ali bolezen. oziroma virus.

Toda sedaj ni pravi čas o tem razmišljati. Naša vojna je čas. Zakaj čas? Zato, da v čim krajšem času izumijo zdravilo za Covid-19. Najbolj kar lahko naredimo je, da sledimo. Da! Čas je, da sledimo navodilom, ki jih dobivamo iz medijev. In se teh navodil resno držati. Kajti, če se bomo vsi držali navodil bomo hitreje se ga znebili.

Vendar ne bo škodilo, če poudarim glavne značilnosti, ki se jih moremo, ki svetujejo, da se jih držimo v času karantene.

Vlada, zdravniki, vsi, prav vsi, svetujejo, da če želimo upočasniti virus dokler ne najdejo zdravila naj se ne družimo med seboj.

Vlada je nedavno od tega sprejela odlog, da več kot 5 ljudi ni pametno biti skupaj. V družbi. Zaradi takega početja nas lahko celo oglobijo.

Čim večkrat si razkužujmo roke!!!

Pojdite na sprehod ( najbolje ob sončnem vremenu, da dobite vitamin D ), še najbolješe v naravo. Vendar ponovno poudarjam, da se izogibajte množici ljudi.

Če že morate ( kajti prej ali slej bo prišlo do tega ) v trgovino naj gre samo 1 član družine. Če sami ne morete prosite soseda, ali prijatelja, da gre namesto vas. V času, ko nakupujete vzemite s seboj masko. Imejte jo vedno na svojem obrazu oz. nagobčniku.

Redno spremljajte poročila.

Bodite optimistični.

Bodite močni.

Če že kihate, kihnite v rokav. Pazite nase, in na druge.

Imejte VARNOSTNO RAZDALJO vsaj ( sam svetujem ) 2 metra.

To so osnovna navodila, ki so priporočena v tem obdobju.

Ravno danes sem moral opraviti PTČ ( kontrola za zdravljenje, in preprečevanje bolezni povečanega strjevanja krvi ), ki spada pod nujno redno kontrolo. Od trenutka, ko sem se prejšnjo noč spomnil, da bi moral na pregled, do takrat, ko sem rešil sem bil izredno nestrpen. Nisem vedel kako bom to izpeljal. Naj še priznam, da sem zamujal z preverjanjem. Moral bi že opraviti. Kaj sedaj? Razmišljal sem že, če bi poklical osebnega zdravnika, da bi sprožil postopek, da bi medicinska sestra prišla na dom ( patronažna ). Nič. Odločil sem se, da prvo pokličem v Antikoagulacijsko ambulanto. Predstavil sem se. Čim povem ime in priimek me že poznajo, ampak kulturno je, da se vendar ja predstavim. Ja no, kje ne. Saj mislim, da ni bolnice kjer je nebi že obiskal. 🙂 Povem situacijo, ki je ja ni potrebno še enkrat opisovat, poudarim še enkrat, da se bojim priti zaradi virusa. Vprašal sem kako oziroma. ali bi možno, če bi prišli na dom. Rekli si mi, da ni potrebno, saj imajo takoj, ko stopim notri v zdravstveni dom razkužilo in masko. Rešen sem bil. In tako je tudi bilo. Rešil sem vse. Dobil sem občutek, in dejansko je bilo tako, da so bili odlično organizirano. Povedal sem jim, da so mi prav polepšali dan. Zahvalil sem se, rezultat je bil odličen in šel domov.

Ko sem prišel domov sem prvo delo kar sem naredil stuširal. Bolje preventiva kot kurativa a ne. Med tuširanjem sem razmišljal, da sem lahko srečen, da živim v naši deželi. V deželi kljub temu, da to panogo marsikdo pljuva, imamo zdravstvo zelo dobro urejeno. No seveda se najdejo kakšne izkušnje, ki je pač se vse zgodilo kot se je ampak….vseeno. Pomisli, a ni res, da živimo v lepi, čisti deželi? V deželi, ki je bogata dežela?! Skratka začutil sem, da imam srečo, da se je tako izteklo. Še ta virus premagamo pa smo na konju.! Smo zmagali.

Ja. Če še to ni dovolj.

Spomni se kako smo vsi stopili skupaj nedavno od tega, ko smo zbrali ogromno količino denarja za malega Krisa. Se spomniš???

No, pol tudi to, ta virus z imenom Covid-19 zmoremo premagati, le če bomo spet sodelovali skupaj.

Bodimo strpni, smejmo se, bodimo optimistični.

Žal moram vseeno nas spomniti, da virus je žal terjal tudi žrtve.

Prinesel pa je tudi dobrega.

Če nič drugega poglej koliko hecov kroži po Facebook-u na njegov račun. Preživljate več časa z družino, več se igrate z njo.

Sam menim, da virus, ki je med nami nam na nek način očiščuje zemljo oziroma ozračje. Mislim, da sem nekje zasledil, da so neke raziskave pokazale, da v tem obdobju je Kitajska čista za nekaj %. A ni super?!

Tako, da vsaka stvar ima negativne in k sreči tudi pozitivne učinke.

Zato, da bomo se hitreje videvali

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.