BMW i3

Ja, BMW i3. Avto, ki je nekaj posebnega.

BMW i3

No, saj je vsak nekaj posebnega ampak… ampak ta je na električni pogon, pa serijsko ima že avtomatski menjalnik.

To je čar tega avtomobila, ki sem ga vozil.
In pazi; prvič sem vozil sploh znamke BMW. 😉

Zanimivost zame. A si slišal/a za Komotarja? …ja, tistega novinarja, ki opisuje avte. Eden najbolj znanih, če ne najbolj znan avtomobilski novinar pri nas. Preprosto povedano; želel sem se tudi sam preizkusit v tej vlogi. Seveda nimam izkušenj, nimam pojma o avtih kot “imajo oziroma bi moral imeti” vsak moški. Mene pač to ni zanimalo.
Ampak vseeno, nekaj bom pa ja povedal. 🙂

Kako to, da sem prišel do opisa tega vozila? S plesno šolo sem bil v Novigradu lani maja ( to že veš, če si bral/a prejšnje poste ).
Sedaj prijateljica je bila tudi dol z nami, s plesno šolo. Tam sva se spoprijateljila.
Slučajno je nekako naletelo, da sem opazil kakšen avto ima. Hitro mi je padel v oči.
Že nekaj časa so mi navidezno všeč BMW-ji. Dizajn je tisto kar me privlači. Upam, da bom kdaj tudi sam imel BMW. Nekoč ja. 🙂
Zame posebna serija je serija 1.
Ne vem zakaj, morda ravno zaradi tega, ker je med drugimi dejavniki ena serija, ki je bolj cenovno dostopna.
Upam, da mi jo bo uspelo jo vozit za moj blog, in vam jo predstavit, morda celo v video blogu.
Odvisno od mene, ali bom zbral dovolj poguma za posnet video 🙂 .

Skratka.

Zamisel sem dobil, da bi opisal moje občutke kako je to voziti. Ne bi se rad neki ful poglabljal o tehničnih lastnosti, ker nimam pojma, ampak kako sem doživel tisti dan, ko sem kanček okusil njegove lastnosti tega avtomobila.

Vse skupaj je bil dogovor, da se dobiva za krog zelo hiter. Zato ni bilo niti časa, da ga boljše slikam, kaj šele mu namenit več časa. Zjutraj sem delal. Ko sem končal sem pičil v Ljubljano kjer sva se dobila. Vemo, da se hitro znoči. Ko sva se popoldne dobila po delu se je že počasi nočilo. Na hitro sem ga slikal, in zato tudi bolj malo napisal o njemu. 🙁 .

….slikca pred nočjo na hitrco

Obljubil sem ji kremšnito na Bledu, če lahko opišem njen avto.
Seveda ga imam željo tudi poizkusit vozit. Zaupala mi je, in vozil sem ga od Ljubljane do Bleda.

Občutki?!

Ja, v bistvu zanimivi. Vse neki novega, adrenalin. Prvič, ker vozim sploh BMW-ja, leve noge sploh ne potrebujem, ker ima avtomatski menjalnik. Ter najbolj zanimivo mi je bilo to, da ko spustim plin že avtomatsko ustavlja. Nenavaden občutek.

Avto, ki ga ima prijateljica ima 1320 kg, in ima 75 KW, kar pomeni, da ima nekaj čez 100 konjskih moči. Ko sva prišla na bled sva prvo iskala parkirišče s pomnilnico, da si napolni baterijo. O tem bi lahko razlagal na dolgo in široko. Vendar želel sem opisat samo občutke električnega avtomobila. Ja, osebno mi ni všeč, da če bi imel tak avto bi moral iskati skorajda vsakič pomnilnico. Vendar vseeno sva imela dovolj baterije tudi za nazaj do Ljubljane. Gospe sem obljubil že na začetku v zameno, da če bi lahko opisal občutke o njenem avtomobilu jo peljem na bled kot sem že prej omenil. In obljubo sem
tudi izpolnil.

…kremna rezina 🙂

Tak avto je cenovno dražji kot “ostali dostopni”. Gospa ima polnilnico tudi doma. Polnilnice se razlikujejo po ceni in po časovnem polnjenju.

Njen avto je bil leta 2017 nekaj čez 30000 evrov z Eko-subvencijo, ki je znašala 7500 evrov. Ima pa kar veliko dodatne opreme.

Z njeno pomočjo sem doživel en lep popoldan.

Hvala ti za čudovito izkušnjo .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.