Nekaj o sebi

Naj se prvo predstavim, naj povem zakaj sem ustvaril ta Blog, in čemu je namenjen.

Sem Janko Kozlovič, prihajam iz Slovenske obale. Star sem 36 let. V življenju sem dal skozi že kar nekaj izkušenj. Nedavno od tega, natančneje maja bo 4 let odkar sem bil operiran na srcu. Menjali so mi iz navadne zaklopke na umetno. Morda ste že slišali, da obstajata dve vrsti zaklopk. No, jaz imam umetno, in ta zaklopka je večna, dokler ne umrem.

Bil sem operiran v UKC LJ, Univerzitetni klinični center Ljubljana. Operiral me je Dr. Tomislav Klokočovnik in njegova takratna ekipa. Bil sem operiran še enkrat prej, ko sem bil star 3 leta. Zdravniki so mislili, in celo mami rekli direktno, da ne bom preživel, da bom živel koliko pač bom, če bom. Zelo nespodbudno in grdo. Pa sem. Pa še drugo srčno operacijo nedavno nazaj.

Obe operaciji sta bili riskantni. Na licu mesta za zadnjo operacijo so se odločili za umetno zaklopko. Srce je takrat popuščalo. Ne vem v kateri meri, nočem niti vedet, ampak se je nekako uredilo.

Zakaj sem ustvaril ta Blog?.
Ustvaril sem ga z namenom, da delim svoje izkušnje z vami, oziroma predvsem z ljudmi, ki so že dali kaj tako življensko zdravstveno pomembnega skozi. Da se najdemo. Da si izmenjamo svoje izkušnje. Da nas ni sram, in strah javno govorit o takih primerih, da se odpremo.
Namen deljenja svojih izkušenj z vami je tudi ta, da tudi s tako težkimi operacija kot je bila moja se da premikati meje Nemogočega. Predvsem fizičnega, čeprav imamo omejitve.

Volja do življenja mora biti v veliki meri Optimistična, in vedno kar se da v vsakem trenutku.

Tukaj sem prvič, in to je moj prvi Blog v življenju. Moje znanje z računalnikom ni lih perfektno, ampak se bom trudil, da bo vse v lepi obliki.

Blog sem ustvaril tudi zato, ker kot sem že prej omenil tudi srčni bolniki lahko premikamo meje Nemogočega. Le, če je volja, in spodbuda. Nedavno nazaj sem ugotovil, da mi je zelo všeč kolesarjenje. Zato od letošnjega poletja kolesarim. Rad bi delil z vami kje vse bom , in kakšne poti so primerne za nas, srčne bolnike. Rad bi, vam delil moje izkušnje, kako sem se počutil pred operacijo, kaj sem počel, prve dneve po operaciji, in kako se počutim sedaj. Ter kakšne aktivnosti doživljam sedaj. Kako se je moje življenje znatno spreobrnilo za 360 stopinj.

Upam, da vam bodo moje izkušnje vsaj malo pomagale odpreti svet, svet kako se mi počutimo, ki smo dali kaj takega skozi. Nočemo izstopati iz množice ljudi, hočemo biti sprejeti v družbi, pa čeprav imamo nekatere omejitve.

9 misli o “Nekaj o sebi

 1. Tanja Batista Odgovori

  Janko dragi..cestitke za korajzo in zaceto pot blogerja…..vedi,da imas okoli ljudi ki te spodbujamo in imamo zelo radi😇😊tanja

 2. Anonimno Odgovori

  Dragi Janko,
  zelo sem ponosna na tebe,
  da si prestopil vse ovire in se podal novim izzivom naproti.
  Srečno,
  Juljana

 3. Ajda Lapaje Umek Odgovori

  Dragi Janko,
  Vse kar si doživel, je z razlogom. Znas cenit to nase življenje, s svojo izkušnjo toliko bolj. Prav je, da si se odlocil deliti svojo zgodbo….
  Verjemi vase in živi svoje dragoceno življenje.
  Lepo bodi in pazi nase.
  Ajda

 4. Anonimno Odgovori

  Vesela, da si našel tak način. Midva bova pa vsake toliko zaplesala, a ne?!
  Srečno!
  Andreja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.